Uncategorized

Persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat d’arreu de Catalunya participen a Lleida al projecte Tots som Art

Una trentena de persones vingudes d’arreu de Catalunya participen en aquesta jornada de creació col·lectiva, en el marc del projecte Tots som Art, que també busca reivindicar els drets de les persones amb discapacitat.

Les obres creades, així com un vídeo de sensibilització elaborat durant el matí, es podran veure a l’Orfeó Lleidatà entre el 4 i el 20 de desembre.

Ahir, dia 9 de novembre, la Federació de la Paràlisi Cerebral i la Pluridiscapacitat de Catalunya (FEPCCAT), la federació que aglutina les principals entitats d’atenció a persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat de Catalunya, va celebrar una jornada de creació artística conjunta l’Orfeó Lleidatà.

Les persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat van formar equips d’entre 2 i 4 persones, amb els quals han creat una obra pictòrica grupal (una per cada equip). A continuació, tots els equips han tingut l’oportunitat d’explicar la seva obra i els seus sentiments durant la jornada a tots els participants a la jornada. Per acabar la jornada, totes les persones participants han creat conjuntament una obra col·lectiva que reflecteix el què han viscut durant la jornada.

Aquesta jornada ha reunit a persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat provinents d’arreu de Catalunya, concretament, s’han reunit persones de Vilafranca del Penedès, Terrassa, Montblanc, Selva del Camp i Lleida.

Exposició a l’Orfeó Lleidatà entre el 4 i el 20 de desembre

Aquesta jornada és la primera fase del projecte Tots som Art, un projecte que té un objectiu doble: per una banda, garantir l’accés a la creació artística de les persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat i, per altra banda, sensibilitzar a tota la ciutadania sobre la realitat d’aquest col·lectiu.

Per acomplir la missió de sensibilització del projecte, durant la jornada s’ha elaborat un vídeo a on les persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat han explicat en primer persona la seva experiència durant i perquè és important per ells l’art. La segona fase del projecte consisteix en l’exposició de les obres creades i del vídeo de sensibilització entre el 4 i el 20 de desembre al mateix Orfeó Lleidatà.

Aquest projecte té un interès general, ja que busca garantir el dret a la participació cultural de les persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat, un dret consagrat a la Declaració Universal de Drets Humans (article 27) i a la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat (article 30). A més, en la seva vessant de sensibilització, pretén conscienciar la societat en general sobre aquestes realitats per fomentar la comprensió, l’empatia i l’eliminació de les discriminacions.

El projecte Tots som art és un projecte impulsat per la FEPCCAT que s’inicia aquest any i compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Fundació “La Caixa” i la Fundació de l’Orfeó Lleidatà.

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.