Uncategorized

Presentació del Projecte “Rumbo”: Promoure l’autonomia i la vida independent posant la persona amb discapacitat al centre          

El passat 20 de juliol es va presentar a Madrid el Projecte Rumbo, un programa a nivell estatal que vol implementar un nou model de suport a l’autonomia personal i la cura de persones amb discapacitat. La FEPCCAT participa des de principis d’any en aquest projecte amb l’objectiu de dissenyar models dirigits especialment a les persones amb grans necessitats de suport a Catalunya.

El projecte està finançat a través del Fons Next Generation UE en el marc del Pla de Recuperació, Transferència i Resiliència del Govern d’Espanya. L’acte de presentació va comptar amb la presència de la Ministra d’Afers Socials i Agenda 2030, Ione Belarra.

La FEPCCAT, com a entitat de referència del col·lectiu de persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat a Catalunya, participa del projecte en coordinació amb Confederación ASPACE. L’objectiu és elaborar diferents materials (estudis de necessitats, guia de recursos, catàlegs d’experts…) per poder assessorar a entitats, famílies i persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat en aspectes relacionats amb la vida independent. A més a més, el projecte permetrà dur a terme formacions i altres accions que permetin visibilitzar el col·lectiu i reflexionar sobre els models que s’han de seguir per que les persones amb discapacitat puguis assolir una major autonomia. 

La recerca, la generació de coneixements i l’establiment d’aliances amb entitats privades i públiques tenen com a objectiu poder treballar conjunta i paral·lelament amb l’Administració per crear models que siguin estables, replicables i perennes. Tota la informació i tots els materials s’aniran penjant a mesura que avanci el projecte en l’apartat d’aquesta mateixa pàgina web sobre el Projecte Rumbo.

SOBRE EL PROJECTE

El projecte està liderat per l’agrupació COCEMFE i, a banda de la participació de cinc federacions que formen part de la Confederación ASPACE, també compta amb la participació de PREDIF, Autismo España i FEDACE.

El projecte es basa en el desplegament d’un conjunt d’accions i pilotatges a cinc comunitats autònomes en vuit línies d’accions que permetran una actuació conjunta d’entitats privades i administracions públiques per actuar coordinament amb i pel col·lectiu de persones amb discapacitat.

Les actuacions previstes facilitaran la posada a disposició de les persones amb discapacitat de solucions habitacionals inclusives mitjançant la incorporació d’eines tecnològiques que permetin l’adequació d’habitatges, proveeixin solucions d’allotjament alternatiu (espais de transició i altres allotjaments inclusius) o transformin i adeqüin els centres residencials garantint l’autonomia i la vida independent de les persones residents.

El Projecte Rumbo està subvencionat pel Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 gràcies als fons del programa Next Generation EU.

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.