Uncategorized

Projecte Rumbo: la FEPCCAT avalua les necessitats habitacionals de persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat per prevenir la seva institucionalització

El 7 de desembre del 2022 es va donar el tret de sortida a les avaluacions de vivenda, en el marc del “Projecte Rumbo: Cap a un nou model d’autonomia personal connectada i inclusiva”.

Les avaluacions es duen a terme a partir d’un formulari elaborat per la FEPCCAT, amb l’assessorament de la Càtedra d’Accessibilitat de la Universitat Politècnica de Catalunya.

La Federació de la Paràlisi Cerebral i la Pluridiscapacitat de Catalunya (FEPCCAT) ha iniciat una campanya, en el marc delProjecte RUMBO: cap a un model d’autonomia personal connectada i inclusiva”,   per visitar llars de persones amb grans necessitats de suport, amb l’objectiu de proposar millores que evitin o endarrereixin la institucionalització d’aquestes persones en serveis d’acolliment residencial.

Aquesta acció té dos objectius clars: l’avaluació i el diagnòstic de l’estat de la llar, amb les posteriors recomanacions necessàries perquè sigui 100% accessible; i també facilitar aquells productes de suport que es considerin prioritaris per l’adaptació de la vivenda i garantir millores en l’autonomia personal.

Aquestes avaluacions són dutes a terme per la terapeuta ocupacional de la FEPCCAT a partir d’una eina que, elaborada per la FEPCCAT i amb l’assessorament de la Càtedra d’Accessibilitat de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), té en compte diversos aspectes relacionats amb l’accessibilitat actual a l’habitatge i el seu entorn, d’acord amb les característiques de cada persona i la seva família, amb l’objectiu de proposar solucions personalitzades i ajustades a les seves necessitats.

La campanya de visita a l’habitatge de la FEPCCAT és una oportunitat per a les persones amb discapacitat i les seves famílies per obtenir informació i recomanacions sobre com millorar les seves condicions d’habitatge per fer-lo 100% accessible. A través d’aquestes mesures, la FEPCCAT espera contribuir en la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i fomentar la inclusió social. La FEPCCAT convida a totes les persones interessades a participar en aquest projecte i a contactar amb ells per a més informació.

Sobre el projecte RUMBO

El ‘Projecte RUMBO: cap a un model d’autonomia personal connectada i inclusiva’ és una iniciativa col·laborativa desenvolupada entre diferents confederacions del Tercer Sector de la discapacitat (COCEMFE, ASPACE, PREDIF, FEDACE i AUTISMO ESPAÑA). L’objectiu és impulsar el disseny de models innovadors de suport a l’autonomia personal i la vida independent de persones amb discapacitat, especialment aquelles amb majors necessitats de suports, mitjançant la combinació de serveis i recursos que puguin facilitar una forma de vida inclusiva en la societat en condicions de seguretat, accessibilitat i benestar.

Aquest projecte, que compta amb la participació de 22 entitats d’aquestes confederacions repartides en cinc comunitats autònomes, és finançat pel Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, amb càrrec al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya, lligat als fons NextGenerationEU de la Unió Europea.

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.